Nieuws

 

8 April

Lieshout-De vlooienmarkt die op zondag 8 april werd gehouden in de manege te Lieshout werd druk bezocht.
Er werden weer veel spullen op gehaald, de manege lag dan ook overvol.

Gelukkig waren er veel kooplustige mensen, die koste wat kost alles in een keer mee naar huis wilden nemen. Maar dank zij de inmiddels geroutineerde verkopers, het werd voor de 23ste keer georganiseerd, werd het voor het Gilde een geslaagde dag. Dit mag ook wel, want in 2020 bij het 600 jaar bestaan wil het Gilde nieuwe uniformen.
Het Gilde dankt dan ook de vele leden van het Gilde, maar ook alle andere vrijwilligers voor hun inzet, en hopen dat ze volgend jaar weer een beroep op ze kunnen doen.

 

 22 Maart

Het Sint Servatius Gilde uit Lieshout herdenkt overleden Gilde broeder
Lieshout-Het Gilde Paviljoen op de Beemdkant in Lieshout was op donderdagavond 22maart goed gevuld.
Dit naar aanleiding van de ceremonie rond de overleden Gildebroeder Frans van Rooij.
Alle gildebroeders waren in pak, en verder waren de Familie van de Broek en de Familie van Rooij goed vertegenwoordigd. Een paar jaar geleden heeft het Gilde, uit handen van kunstenaar Bart Jansen uit Beek en Donk, een houten herdenkingsschild gekregen. Dit herdenkingsschild, dat door vele uren aan noeste arbeid tot stand is gekomen, heeft in de rand zilveren plaatjes, waar de namen van overleden gildebroeders in worden gegraveerd.
Afgelopen donderdag was het de eer aan Anna van de Broek, partner van Frans, om een zilveren plaatje aan te brengen. De families van Rooij en van de Broek  waren zeer vereerd, dat het Gilde op deze manier om gaat met hun overleden Broeders.
Als dank kreeg het Gilde een zilveren schild aan geboden uit handen van Ine van Kessel van Rooij.

Op de foto het schild dat aan geboden werd door Ine en het herdenkingsschild dat door Bart Jansen is gemaakt

 

13 Maart

In de voorjaarsvergadering op 13 maart kreeg Frans Manders bij zijn afscheid als voorzitter
dit fraaie beeldje aan geboden uit handen van hoofdman Willem van Pelt


 

 

4 Maart

Het Sint Servatius Gilde Lieshout is trots op zijn jeugdlid Stijn van Vegchel, hij deed als enige van het gilde  mee aan het indoor VTB jeugdtoernooi. Dit toernooi werd georganiseerd door het St. Sebastiaan en Barbera Gilde uit Moergestel. Stijn die mee deed aan het onderdeel vendelen, had hoge verwachtingen.
En dit was terecht, want hij behaalde in de groep van 13 tot 15 jaar de eerste prijs
Een prachtig resultaat waar het gilde trots op is.
Stijn op weg naar de eerste prijs.

9 Februari

Het Jaarverslag 2017 is compleet (met dank aan de secretaris), en het eerste exemplaar is aangeboden aan de b

erschermheer Tom Swinkels en Koning Peter van de Burgt. het is ook in te zien via deze website via de subpagine Nieuws Archief. De oudere jaren zijn daar ook terug te vinden (tot 2014) maar ook de oude nieuwsberichten onder "archief"

6 Februari

het Sint Servatiusgilde is uitgenodigd door Carnavalsvereniging de Raopers, om hun receptie avond ter gelegeneheid van hun 55 jarig bestaan te openen. Het gilde geeft graag gehoor aan verenigingen die een dergelijk lustrum kunnen vieren en is aanwezig. Met slaande trom en vliegend vaandel is zij de zaal binnengetrokken en heeft front gemaakt voor het podium met de hoogheden en raad van 11. Na een kort woord van de Hoofdman aan de Raopers heeft jeugdvendelier Bas van Pelt binnen, boven op de catwalk een vendelhulde gebracht aan de jubilerende vereniging. Mooi detail daarbij is, dat Bas dit jaar zelf ook in de jeugdraad zit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Jubilerende vereniging was hiermee erg blij en heeft als blijk van dank het gilde een fraai herinneringsschild aangeboden en natuurlijk een welverdiend drankje. 

 

 

 

 

 

 

 

5 Februari

Ook de beschermheer Tom Swinkerls is officieel in Januari jarig en heeft het gilde uitgenodigd om op zijn verjaardag te komen. dit vindt een weekje later plaats ivm de overige activiteiten die het gilde al op het programma had. om 19.30 uur treedt het gilde aan bij bouwcenter Swinkels om de beschermheer te feliciteren en de bijbehorende vendelhulde te brengen. Daarna is nog een gezellig samenzijn geweest bij de berschermheer.

23 Januari

De eerste officiële uitruk van dit jaar is een feit, het gilde heeft de traditionele uitnodiging van de ere-koning Harrie van de Weijer aangenomen om op zijn verjaardag te komen. Het gilde treedt aan en met een korte toespraak door de Hoofdman en een vendelhulde feliciteerd het gilde de jarige ere-Koning en blijven nog een paar gezellige uurtjes bij hem thuis.